Pc spel

Under vintern släpps en rad nya data spel ut på marknaden. Skapare som Sega, EA sports, Activsion har arbetat hårt för att locka köpare.

Worms


Worms 3d heter den senaste utgåvan det populära maskspelet Worms. I en härlig 3d miljö ska man kämpa sig igenom olika banor med hjälp av t.ex. flygande får, granater och bazooka. Det som blivit svårare i 3d är att sikta med vapnen. Detta för att vinden nu inte enbart påverkar längden på skottet utan även om den går åt höger eller vänster. Är det kraftig sidvind kan det ibland nästan vara omöjligt att skjuta med vissa vapen. I worms 3d kan du själv ställa in inställningarna på hur banorna ska se ut, vill du spela på en golfranch eller på en pirat ö. Även vapenutrustning kan man ändra på. Känner du för att enbart spela med granater eller bananbomber är det en möjlighet. När du blivit riktigt duktig kan du koppla upp dig på Internet och spela mot andra wormare. Ett trevligt återseende man får njuta av i Worms 3d, är de roliga animationerna som dyker upp när du klarat en bana. 

Fördelar och nackdelar

+ 3D

- Styrningen

+ Humorn

- Väntetiden.


Call of Duty

Andra världskriget har snart skildrats lika mycket i spel som på film. I en liten eka färdas man ute på vattnet. På båten står en rysk officer och skriker i en megafon ”kulorna vinner” Plötsligt dyker det upp några bombplan i horisonten. Båtarna omkring dig har redan sjunkit. När du kommit upp på land får du reda på att det är ett vapen och några kulor på två man som gäller. När din kompis dör gäller det att plocka upp vapnet och storma tyskarnas MG40. De flesta hinner knappt sätta sin fot på Stalingrads fält förrän de blivit träffade. Du söker hetsigt runt för att hitta fler vapen. Plötsligt dyker en granat upp framför dina fötter och du tror att din stund är kommen. Call of Duty är ett kraftigt spel med mycket fartfylld action. Redan från första början när man landar med sin fallskärm börjar kulor susa runt dig och dina allierade vänner.  Under hela spelets gång har man hjälp av sina vänner, ibland hela arméer och pansarvagnar. Tillsammans ska man skjuta ner Tysklands trupper i såväl Frankrikes vackra landskap och Rysslands gråa och dystra land. Grafiken i spelet är mycket bra, animationerna i Call of duty känns mycket verklighetstrogna. Soldaterna rör sig på ett härligt och mjukt sätt. Jag har ännu inte hunnit testa multiplayer delen men säkert är den lika som i alla krigsspel. Du ska ta flaggan från motståndarna och föra över den till sin egen bas, eller placera bomben och vänta på smällen.

 

+ Multiplayer funktionen

- Lite för kort

+ Grafiken, ljudet

- Om man inte vill klara ut det till 100%, är det lite för lätt


Need for Speed underground

Om du har sett filmen Fast and the furious vet du vad det handlar om. Starka turbobilar. Med enorma plastsjok till kjolar och spoilers. Fokusen i Need for Speed Underground kretsar kring illegal Street racing genom stora gator. Need for speed underground består av tre delar, karriär, snabblopp och multiplayer. Karriär är precis vad det låter som, du startar som en okänd spelare och en helt vanlig bil. Genom att vinna olika lopp, skrapar du ihop pengar och låser upp olika uppgraderingar. Samla ihop pengar och gör din bil till ett riktigt vrålåk. Allt eftersom du låser upp fler uppgraderingar blir det svårare motståndare och banor.

I snabblopp kör du ett race, där du själv väljer vilken typ av lopp du vill köra. Du väljer även hur många motståndare du vill möta och trafikens mängd. Du har även tillgång till de nya banorna och bilarna som du tidigare har låst upp. Det finns även en multiplayer funktion var du kan spela mot andra spelare. När man spelar online kan man välja att spela rankade eller orankade spel, där rankande spel påverkar din online-rankning. Grafiken är grymt bra. I och med att racing utspelar sig på natten så blir det mycket lampor och reflektioner. Det är inte bara föremålen i bilarna som reflekteras även vägarna. Jag har endast testat spelet med vanligt tangentbord, men för att öka känslan kan man ju köra med ratt.

 

+ Grafiken, ljudet

- Man kan ej spela två spelare på samma dator

+ Fartkänslan

- Kan vara svårt att se vissa hinder ibland p.g.a. att spelet utspelar sig nattetid

Av: Cristian